Παρουσίαση της νουβέλας του Τάκη Κατσαμπάνη “Walkabout. Προσδοκία ενός ξεκινήματος”

Οι εκδόσεις Εξάρχεια και το Little Tree Books and Coffee σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάκη Κατσαμπάνη “Walkabout. Προσδοκία ενός ξεκινήματος”.
Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 20:00
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Χρήστος Χρυσόπουλος (συγγραφέας)
Κωνσταντίνος Ματσούκας (συγγραφέας-μεταφραστής)
Επιστήμη Μπινάζη (storyteller.gr)
Τάκης Κατσαμπάνης (συγγραφέας)
Little Tree Books and Coffee, Καβαλλότι 2, Αθήνα
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Κάθε κύμα είναι διαφορετικό. Βρίσκεσαι σε μια κατάσταση λήθης, ξαφνικά όλη η ζωή σου είναι αυτό το μακρύ απλωμένο κύμα, στέκεσαι χωρίς παρελθόν, όλα στο μυαλό σου έχουν γίνει άυλα, ρευστά. Τίποτα δεν έχει σημασία, παρά το κύμα και η στιγμή”.

Αυστραλία 2007. Ένα μακρύ ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου, η χαμηλόφωνη προσδοκία ενός ξεκινήματος, η πολύωρη πτήση στο κενό. Το τοπίο προφανώς εξωτικό: φοίνικες, έρημοι και αχανείς παραλίες, Αβορίγινες και χίπικα κοινόβια, αστικές γειτονιές με σπίτια σε παράταξη στρατιωτική. Ο αφηγητής, στροβιλιζόμενος σ’ ένα τζετ λαγκ που προεκτείνεται στο διηνεκές, θα παρασυρθεί σ’ ένα αέναο walkabout, μια περιπλάνηση στην εσωτερική του γεωγραφία, γεμάτη από άγνωστα τοπόσημα και μυστικές, αόρατες πόλεις. Με το τραύμα της γλώσσας πάντα ανοιχτό, ο ήρωας του βιβλίου παγώνει, αγωνίζεται, κουράζεται, ελπίζει και συνεχώς μεταμορφώνεται, μένοντας πάντα ο ίδιος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

“Η γραφή του Τάκη Κατσαμπάνη μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα στην εξομολόγηση και τη μυθοπλασία σχεδόν σε κάθε της λέξη. Είναι αυτή η ευεργετική διαφάνεια κάποιων συγγραφέων που μας αφήνουν να δούμε τον πραγματικό κόσμο μέσα από το βίωμα της προσωπικής τους εμπειρίας. Σαν να κοιτάμε γύρω μας κρατώντας ένα χοντρό γυαλί στα μάτια. Όλα μοιάζουν λίγο απατηλά. Όπως στις ταινίες του κινηματογράφου, κάτι μας παρασέρνει. Walkabout”. Χρήστος Χρυσόπουλος